Їжа
keyboard_arrow_right
М'ясо
keyboard_arrow_right
Тріска

Тріска - калорійність

без термічної обробки
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
М'ясо
keyboard_arrow_right
Тріска
Тріска
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}92.7 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}388 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}19 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}0 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
{{data.foodstuff.sugar}} 0 г
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}0.8 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 0.1 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
{{data.foodstuff.fiber}} 0 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
{{data.foodstuff.salt}} 1 г
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 20 мг
Натрій
{{data.foodstuff.sodium}} 0.4 г
Вода
-
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 950 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень активності
Сидячий спосіб життя
Легкі навантаження
Середні навантаження
Великі навантаження
Екстремальні навантаження
Не враховувати рівень активності
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Риба та морепродукти
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Містить...
Містить вітаміни
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін С Вітамін С
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Містить мінерали
Залізо Залізо
Цинк Цинк
Селен Селен
Фосфор Фосфор
Йод Йод
Магній Магній
Кальцій Кальцій
Позитивний вплив на здоров'я
Кров Робить позитивний вплив на кров
Менструація Зменшує хворобливі відчуття під час менструації
Волосся Покращує стан волосся
Підшлункова залоза Відповідна їжа при проблемах з підшлунковою залозою
Клітини Позитивно впливає на клітини
Судини Робить позитивний вплив на здоров'я кровоносних судин
Діти Особливо підходить для дітей
Вагітність Відповідне харчування для вагітних і годуючих жінок.
Щитовидна залоза Відповідна їжа при проблемах з щитовидною залозою
Рак Відповідна їжа для профілактики або лікування раку
Утома Допомагає при втомі
Мозок Підсилює мозкову активність
Серце Покращує роботу серця
Цукровий діабет Продукт/страву рекомендують вживати діабетикам.
Негативний вплив на здоров'я
Алергія Може викликати алергічні реакції
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність тріски

Одним із найпопулярніших видів морських риб є тріска, яка мешкає в океанських водах і вирізняється високими смаковими якостями. Дорослі особини можуть досягати двох метрів у довжину. Свіжа риба має тонкий довгий тулуб темно-зеленого кольору, на якому помітні круглі коричневі плями. Тріска відрізняється ніжною м'якоттю, яка погано переносить транспортування. З цієї причини рибу відразу ж після вилову піддають заморожуванню або використовують для приготування страв.

Скільки калорій у трісці? У 100 г свіжої риби міститься не більше 78 ккал, до 18 г білків і близько 1 г жирів. М'якоть тріски м'ясиста, має білий колір. Після термічної обробки або засолювання риба набуває насиченого приємного смаку й аромату. Харчова цінність приготовленої тріски залежить від способу обробки свіжого продукту. У 100 г відвареної риби буде 78 ккал. Така ж порція смаженої тріски або риби гарячого копчення може містити до 115 ккал.

Риба тріска, калорійність якої може бути різною, виступає цінним джерелом вітамінів і мінеральних сполук. М'якоть риби містить вітаміни групи B, а також вітаміни A, C, E і H. У трісці багато високоякісного білка, який легко засвоюється організмом людини. У хімічному складі риби присутні фосфор і йод, кальцій, цинк, селен, магній та інші корисні мінерали. Тріска містить багато поліненасичених жирних кислот і амінокислот. Вельми цінним хімічним складом володіє печінка риби. У ній міститься високий відсоток заліза.


Корисні та шкідливі властивості тріски

Тріска, калорійність якої порівняно невелика, має низку цінних для людини властивостей. Її корисно вводити в раціон з метою профілактики артриту. Хімічні сполуки в м'якоті тріски мінімізують ризик виникнення тромбів, запобігаючи інфарктам, інсультам та іншим патологіям серцево-судинної системи.

Тріску корисно їсти для поліпшення роботи головного мозку і зміцнення пам'яті. Регулярне вживання такої риби допомагає підвищити пружність шкіри, надає доглянутого вигляду волоссю і зміцнює зубну емаль. Тріску рекомендується вводити в повсякденне меню з метою зміцнення імунітету. Особливо корисна така риба дітям старше трьох років, сприяючи зміцненню кісток скелета і нормальному формуванню м'язових тканин.

Найбільш дієтичним варіантом є приготована на пару або в бульйоні тріска, калорійність якої мінімальна. Але навіть така риба може завдати організму шкоди в разі індивідуальної алергії на морепродукти. Смажена і копчена тріска протипоказана в разі запальних хвороб органів травлення, створюючи додаткове навантаження на шлунок. Рибу не рекомендується поєднувати з молоком і молочними продуктами - це може спричинити харчове отруєння.


Використання тріски в кулінарії

Використовуючи певний спосіб приготування свіжої риби можна регулювати калорійність тріски на свій розсуд. Продукт відварюють на пару, смажать, тушкують з овочами та спеціями. Справжнім делікатесом для святкового столу може стати фарширована тріска. Ніжну м'якоть риби використовують для приготування рибних котлет, додають у начинку для несолодкої випічки та рибних запіканок. Свіжу тріску можна засолити або замаринувати, а потім використовувати в холодних закусках, додавати продукт у салати. Вибираючи тріску, краще надати перевагу свіжій рибі. Але за необхідності можна використовувати і заморожений продукт.

Із тріски готують різні супи та перші страви. Відварена і смажена риба добре поєднується зі свіжими овочами та різними гарнірами. Її подають під пікантними соусами, які надають готовій страві цікавих смакових ноток. Окремим делікатесом виступає печінка тріски, що має багатий смак і цінні поживні характеристики. Її широко використовують для виробництва рибних консервів і паштетів. А ікра тріски чудово підходить для приготування смачних і поживних бутербродів.

Вживаючи в їжу страви з цим видом риби, потрібно враховувати калорії в трісці під час розрахунку загальної енергетичної цінності готового продукту.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Все супер! Дуже допомагає пошук страв і автоматичний розрахунок калорій.
Це справді не погана ідея створити щось такого плану. Коли людина бачить скільки вона прийняла їжі, і скільки ще може собі дозволити худнути стає і справді легше. Як на мене це класно))
Завдяки програмі і підрахунку калорій, скинув 12кг. Топ.
keyboard_arrow_left
Все супер! Дуже допомагає пошук страв і автоматичний розрахунок калорій.
Це справді не погана ідея створити щось такого плану. Коли людина бачить скільки вона прийняла їжі, і скільки ще може собі дозволити худнути стає і справді легше. Як на мене це класно))
Завдяки програмі і підрахунку калорій, скинув 12кг. Топ.
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка