Їжа
keyboard_arrow_right
Супи
keyboard_arrow_right
Суп-харчо

Суп-харчо - калорійність

приготовлена
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
Супи
keyboard_arrow_right
Суп-харчо
Суп-харчо
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}93.5 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}391 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}3.14 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}5 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
{{data.foodstuff.sugar}} 0.5 г
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}6.32 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 0.9 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
{{data.foodstuff.fiber}} 0.8 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
{{data.foodstuff.salt}} 0.15 г
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 15 мг
Натрій
{{data.foodstuff.sodium}} 0.06 г
Вода
-
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 157 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень активності
Сидячий спосіб життя
Легкі навантаження
Середні навантаження
Великі навантаження
Екстремальні навантаження
Не враховувати рівень активності
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Супи
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність супу харчо

Однією з найпопулярніших страв грузинської кухні, яку можна легко приготувати в домашніх умовах, є суп харчо. Його ключовими інгредієнтами традиційно виступають волоські горіхи, яловичина і ткемалі. Але за бажання такий суп можна готувати з будь-яких видів м'яса, з додаванням томатів і гострих спецій. Харчо має густу наваристу консистенцію і приємний темно-помаранчевий колір. За допомогою спецій і прянощів страві надають гострих ноток і пікантних смакових відтінків.

Скільки калорій у супі харчо? Існують різні рецепти його приготування, тому його енергетична цінність безпосередньо залежить від обраних інгредієнтів. У середньому, порція в 100 г містить приблизно 75 ккал, близько 3 г білків, до 5 г жирів і близько 6 г вуглеводів. Тарілка супу міститиме від 150 до 230 ккал, залежно від об'єму посуду. Якщо готувати харчо з бараниною або свининою, то харчова цінність страви збільшиться.

Калорійність харчо дещо вища порівняно з іншими супами, але при цьому страва містить велику кількість цінних хімічних сполук. У складі є вітаміни А, C і РР. У невеликих кількостях також присутні вітаміни групи В. У разі використання інгредієнтів із класичного рецепта харчо виступає цінним джерелом марганцю, молібдену, хлору та кремнію. Страва містить легкозасвоюваний білок.


Корисні властивості та шкода супу харчо

Маючи насичений смак і багатий хімічний склад, страва має низку корисних для людини властивостей. Суп харчо, калорійність якого трохи вища, ніж у інших перших страв, швидко викликає відчуття насичення і має зігрівальний ефект. Високий вміст аскорбінової кислоти робить страву корисною для імунітету, підвищуючи опірність організму вірусам.

Регулярне вживання харчо дає змогу поліпшити роботу травної системи. У супі присутні сполуки, які стимулюють вироблення шлункового соку і покращують обмін речовин. Страву корисно їсти при захворюваннях шлунка, але при цьому в складі супу не повинно бути гострих спецій і жирних частин м'яса. Харчо покращує кровообіг і сприяє нормалізації артеріального тиску, даючи змогу відновити водний баланс в організмі.

Додаючи до свого раціону суп харчо, калорії в ньому потрібно рахувати обов'язково. У разі вживання у великих кількостях страва може зашкодити фігурі та викликати важкість у шлунку. Гострі спеції можуть подразнювати слизову оболонку шлунка, тому харчо не рекомендується їсти в разі гастриту, хронічного панкреатиту та виразки шлунка.


Рекомендації з приготування супу харчо

Для приготування супу за класичним рецептом яловичину очищають від плівок і нарізають невеликими скибочками. Потім їх складають у каструлю, заливають водою і варять на невеликому вогні до напівготовності з додаванням солі, перцю і гострих спецій.

Поки готується м'ясо, займаються обробкою овочів. Цибулю, моркву і свіжі томати очищають від шкірки, рис промивають холодною водою. Цибулю дрібно нашатковують і обсмажують на сковороді до золотистого кольору. Потім до неї додають натерту на тертці моркву, подрібнені томати і нарізаний дрібними шматочками часник. Заправку готують на повільному вогні протягом кількох хвилин.

У м'ясний бульйон додають промитий рис і варять суп на повільному вогні ще близько 20 хвилин. Після цього в каструлю додають томатну заправку і доводять страву до смаку за допомогою солі та спецій. Харчо подають гарячим, посипавши тарілку з супом рубаною свіжою зеленню.

Знаючи, скільки калорій у харчо, можна легко розрахувати оптимальний розмір порції, яка не завдасть шкоди фігурі.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Добрий день, дякую за хороші сторінки які справді є вдалими. Всім рекомендую, проста та зрозуміла. Так тримати!!!
Ідеальний помічник у моніторингу харчових цінностей продуктів. Тут я дізнався скільки гів...на я споживаю)) І тепер намагаюся уникнути цього. Дякую
Вітаю! З вами я близько двох місяців з вашою допомогою я втратила 10 кг жаль лише що про вас не дізналася швидше. Звісно що вам мої рекомендації.
keyboard_arrow_left
Добрий день, дякую за хороші сторінки які справді є вдалими. Всім рекомендую, проста та зрозуміла. Так тримати!!!
Ідеальний помічник у моніторингу харчових цінностей продуктів. Тут я дізнався скільки гів...на я споживаю)) І тепер намагаюся уникнути цього. Дякую
Вітаю! З вами я близько двох місяців з вашою допомогою я втратила 10 кг жаль лише що про вас не дізналася швидше. Звісно що вам мої рекомендації.
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка