Сінабон - калорійність
Хімічний склад і калорійність булочок Сіннабон
Солодкі та ситні булочки Сіннабон є виробами однойменної мережі фірмових пекарень, які працюють у багатьох країнах світу. Страву роблять із листкового дріжджового тіста, а сама булочка має форму згорнутого равлика і покрита зверху білим вершковим кремом. Начинкою виступає кориця, змішана з цукром і подрібненими горіхами. Булочка Сіннабон дуже солодка і повітряна, має м'яку пружну структуру й апетитну рум'яну скоринку.
Скільки калорій у Сіннабоні? Цей показник може незначно відрізнятися для різних рецептів приготування ласощів. У середньому, в 100 г продукту міститься близько 350 ккал, близько 6 г білків, до 10 г жирів і майже 59 г вуглеводів. Отримані з ласощів калорії практично повністю переходять у жирові відкладення і їх дуже важко спалити. Вуглеводи в хімічному складі продукту належать до категорії швидких і в таких кількостях здатні спровокувати появу зайвої ваги. Синнабон містить високий відсоток тваринних жирів, що впливають на його харчову цінність.
Скільки калорій у булочці Сіннабон? Вага однієї булочки стандартного розміру становить близько 270 г. Але навіть такий невеликий виріб міститиме близько 945 ккал. У хімічному складі страви присутній глютен, який є складовим елементом пшеничного борошна. У булочках Сіннабон є невелика кількість вітаміну А та вітамінів групи В. З макроелементів у ласощах присутні кальцій, натрій, сірка, хлор та інші сполуки. Страва також містить деякі мікроелементи - мідь, молібден, йод, фтор і залізо.
Корисні властивості та шкода булочок Сіннабон
Після активних фізичних навантажень навіть корисно їсти булку Сіннабон, калорії якої дадуть змогу швидко відновити запас енергії. Продукт швидко підвищує рівень цукру в крові завдяки наявності швидких вуглеводів. Це надає людині заряд бадьорості, але тільки на короткий проміжок часу. Солодкі булочки Сіннабон відмінно покращують настрій, допомагаючи боротися зі стресовими ситуаціями. А глюкоза в їхньому складі позитивно впливає на роботу головного мозку, стимулюючи розумову активність.
Синнабон, калорійність якого дуже висока, не можна вводити в раціон у разі ожиріння. Високий відсоток цукру в складі страви робить її забороненим продуктом у разі цукрового діабету. Для приготування Синнабона використовується пшеничне борошно, тому виріб не можна вводити в раціон у разі алергії на глютен. Часте вживання таких ласощів порушує обмін речовин в організмі, підвищує концентрацію шкідливого холестерину в крові та може стати причиною розвитку тромбозу.
Рекомендації з приготування булочок Сіннабон
У домашніх умовах теж готують булки Сіннабон, калорійність яких можна незначно змінювати вибором інгредієнтів для рецепта. Для тіста спочатку змішують дріжджі та молоко, а потім додають до них збиті в піну курячі яйця, цукор, какао та м'яке вершкове масло. Після цього додають борошно, замішуючи м'яке еластичне тісто. Його накривають бавовняною серветкою і залишають приблизно на годину, щоб воно піднялося вдвічі.
Готове тісто розгортають тонким пластом на столі, а потім змащують його шаром вершкового масла. Зверху пласт посипають цукром і меленою корицею, розподіляючи їх по всій поверхні. Тісто згортають у щільний рулет і нарізають його на шматочки завширшки в кілька сантиметрів. Шматочки викладають на деко, застелене пергаментом, і залишають на 10 хвилин, щоб булочки трохи піднялися. Потім їх ставлять у розігріту до 180°С духовку і випікають до готовності приблизно 25-30 хвилин.
Знаючи, скільки калорій у Сіннабоні, готувати таку булочку занадто часто не варто. Булочки можуть стати прикрасою святкового столу, чудово поєднуючись із чаєм або кавою. Іноді для зменшення харчової цінності ласощів їх роблять без вершкового крему, використовуючи тільки корицю, цукор і вершкове масло для начинки. Такий виріб виходить менш солодким, маючи насичений приємний смак. Але в класичному рецепті Синнабон готується з кремом. Для цього в окремій ємності змішують м'який вершковий сир, вершкове масло і цукор, додаючи до них кілька крапель коньяку. Усі інгредієнти ретельно перемішують до однорідної консистенції. Готові булочки дістають із духовки й одразу ж поливають кремом. Потім вироби викладають на тарілку і дають їм охолонути за кімнатної температури. Булочки Сіннабон, калорійність яких дуже висока, рекомендується вживати вранці або в першій половині дня. У цьому разі організм отримає можливість спалити всі отримані калорії і вони не підуть у жирові відкладення.


