Їжа
keyboard_arrow_right
М'ясо
keyboard_arrow_right
Шпроти

Шпроти - калорійність

Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
М'ясо
keyboard_arrow_right
Шпроти
Шпроти
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}370 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}1,550 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}15 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}0 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
{{data.foodstuff.sugar}} 0 г
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}35 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 6 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
-
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
{{data.foodstuff.salt}} 1.5 г
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 250 мг
Натрій
{{data.foodstuff.sodium}} 0.6 г
Вода
-
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 750 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень активності
Сидячий спосіб життя
Легкі навантаження
Середні навантаження
Великі навантаження
Екстремальні навантаження
Не враховувати рівень активності
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Риба та морепродукти
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Містить...
Містить вітаміни
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Містить мінерали
Фтор Фтор
Натрій Натрій
Залізо Залізо
Йод Йод
Кобальт Кобальт
Фосфор Фосфор
Магній Магній
Кальцій Кальцій
Калій Калій
Позитивний вплив на здоров'я
Холестерин Покращує рівень холестерину
Серце Покращує роботу серця
Рак Відповідна їжа для профілактики або лікування раку
Судини Робить позитивний вплив на здоров'я кровоносних судин
Шкіра Благотворно впливає на здоров'я шкіри
Мозок Підсилює мозкову активність
Негативний вплив на здоров'я
Печінка Надмірне вживання може зашкодити печінці
Алергія Може викликати алергічні реакції
Нирки Надмірне вживання може зашкодитм ниркам
Діти Не рекомендується вживати дітям
Інше
Омега-3 Основним джерелом Омега-3 жирних кислот являється риб'ячий жир. Також вони є в жирній морській рибі (скумбрії, камбалі, сардині, трісці, палтусі, лососі, сьомзі), печінці тріски, морепродуктах, волоських горіхах, мигдалі, насінні льону, оліях холодного віджиму, броколі, брюссельській капусті, бобових. Омега-3 жирні кислоти необхідні для організму для: - запобігання розвитку серцево-судинних захворювань; - зниження рівня холестерину; - зміцнення імунної системи; - покращення роботи мозку; - зниження ризику онкологічних захворювань; Також вони запобігають передчасному старінню, покращують стан волосся та шкіри.
Омега-6 Омега-6 необхідні організму для: - запобігання розвитку серцево-судинних захворювань; - зниження рівня "поганого" холестерину; - покращення пам'яті; - нормалізації функціонування репродуктивних органів; - покращення стану волосся, шкіри та нігтів; - утворення енергії (при обміні речовин). Джерелами Омега-6 є: волоські горіхи, мигдаль, насіння льону та соняшника, соя, арахіс, олії холодного віджиму, курятина, індичатина, яловичина, курячі яйця.
Детальніше про цей продукт



Хімічний склад і калорійність шпротів

Шпроти належать до групи невеликих морських риб і широко використовуються в їжу завдяки своєму насиченому смаку та поживному складу. Доросла особина не перевищує 15 см у довжину, що дає змогу виготовляти зі шпротів консерви, зберігаючи рибу цілою. Шпроти мають витягнуте тіло, вкрите світло-сріблястою лускою і невелику голову. Консервований продукт містить олію та спеції, які надають рибі пікантних смакових ноток і насиченого характерного аромату. Шпроти в олії зберігають форму, але мають м'яку і ніжну консистенцію.

Скільки калорій у шпротах? У 100 г свіжої риби міститься всього 137 ккал. Шпроти в олії виготовляються з додаванням додаткових інгредієнтів, тому мають вищу харчову цінність. У 100 г продукту буде близько 365 ккал, понад 17 г білків, понад 32 г жирів і менше 1 г вуглеводів. Вага одного шпрота не перевищує 12 г, але в ньому міститься майже 44 ккал.

Незважаючи на високу калорійність шпротів, вони мають багатий хімічний склад. Риба є цінним джерелом вітамінів А і РР, містить вітаміни групи В. У шпротах багато мікроелементів, серед яких найважливішими є йод, сірка, залізо, марганець і фтор. З макроелементів риба багата фосфором, натрієм, магнієм та іншими хімічними сполуками. Шпроти містять жирні кислоти Омега-3 і цінні амінокислоти.



Корисні властивості та шкода шпротів

Смачні шпроти, калорійність яких доволі висока, здатні швидко вгамувати відчуття голоду і надовго викликають відчуття ситості. Риба є джерелом легкозасвоюваного білка, який необхідний усім тканинам організму. Регулярне вживання продукту позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, стимулює кровообіг. Жирні кислоти в складі риби допомагають знизити рівень шкідливого холестерину в крові, зменшують ризик розвитку тромбозу.

Шпроти корисні для суглобів і перешкоджають утворенню ракових пухлин. Рибу рекомендується вводити в раціон для профілактики артриту. Шпроти можна їсти для поліпшення роботи головного мозку. У них містяться речовини, які прискорюють регенерацію тканин і покращують настрій. Регулярне вживання продукту уповільнює процеси старіння, покращує зовнішній вигляд шкіри та допомагає боротися зі зморшками.

Висока калорійність шпротів у олії робить їх забороненим продуктом для людей із зайвою вагою. Рибу не можна їсти за хвороб шлунка, печінки та нирок, оскільки її висока харчова цінність створює додаткове навантаження на систему травлення. Від вживання шпрот краще відмовитися за гіпертонії, захворювань серця. Рибу не рекомендується вводити в раціон жінкам під час вагітності та годування дитини грудьми. Шпроти належать до категорії жирних продуктів, тому їх не дають дітям.



Використання шпротів у кулінарії

У їжу найчастіше використовують шпроти в олії, калорійність яких робить їх ситною і поживною самостійною закускою. Продукт можна їсти з чорним хлібом і відвареною картоплею, подавати як закуску до міцних алкогольних напоїв. Консервовану рибу використовують для приготування бутербродів і фаршированих тарталеток. Шпроти в олії часто додають у салати та закуски. Продукт чудово поєднується за смаком із вареними яйцями, вареними овочами та рисом, сиром.

Консерви зі шпротів можна використовувати як начинку для млинців, равіолі, несолодкої випічки. Швидкою і ситною гарячою закускою є конвертики з лаваша з начинкою з консервованої риби, сиру і зелені. Шпроти в олії зручно брати з собою на пікнік, оскільки вони відмінно зберігаються в металевій упаковці навіть без холодильника і зручні в транспортуванні.

Знаючи, скільки калорій у шпротах в олії та інших складових інгредієнтах страви, можна розрахувати загальну енергетичну цінність готової страви. Занадто часто їсти консервовану рибу не рекомендується. Більш дієтичним варіантом є свіжі шпроти, які можна готувати на пару або запікати в духовці без олії. Таку страву можна їсти навіть під час суворої дієти для схуднення, збагачуючи організм необхідними вітамінами та мінералами.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Сама найкраща програма, колись схуднула уже на 10 кг разом з вами, зараз через війну рік жерла все підряд заїдаю стрес і мало сплю, але час братись за себе і скинути вже доведеться 20 кг. Круто що ви українці, і зробили такий класний український продукт, і що там є сканер штрихкода , і пошук по назві, і свої продукти можна додавати і вносити для інших новинки. Я знову з вами і будемо правильно їсти і правильно худнути.
Хороша програма маю її постійно перед очима, навіть коли я не за комп\'ютером можу користуватися цим додатком використовуючи планшет.
Ці таблиці унікальна річ доступно, зрозуміло та просто, відколи почав ними користуватися вага стабільно знижується, і це мені подобається.
keyboard_arrow_left
Сама найкраща програма, колись схуднула уже на 10 кг разом з вами, зараз через війну рік жерла все підряд заїдаю стрес і мало сплю, але час братись за себе і скинути вже доведеться 20 кг. Круто що ви українці, і зробили такий класний український продукт, і що там є сканер штрихкода , і пошук по назві, і свої продукти можна додавати і вносити для інших новинки. Я знову з вами і будемо правильно їсти і правильно худнути.
Хороша програма маю її постійно перед очима, навіть коли я не за комп\'ютером можу користуватися цим додатком використовуючи планшет.
Ці таблиці унікальна річ доступно, зрозуміло та просто, відколи почав ними користуватися вага стабільно знижується, і це мені подобається.
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка