Салат Цезар з куркою - калорійність
Хімічний склад і калорійність Цезаря з куркою
Серед салатів і холодних закусок одним із найвідоміших є салат Цезар, що має приємний смак, хрустку структуру та поживний склад. Ключовими компонентами страви є відварене куряче філе, листя зеленого салату, а також сухарики та сир. Як пікантну заправку може використовуватися майонез або сметана. Але в традиційному рецепті Цезар із куркою заправляють оливковою олією, змішаною з гірчицею, спеціями та подрібненим часником. Іноді салат поливають соєвим соусом замість олії та збризкують лимонним соком.
Скільки калорій у салаті Цезар із куркою? Залежно від рецепта, у 100 г страви може бути від 179 до 220 ккал. Зазначена порція містить приблизно 13 г білків, понад 7 г жирів і близько 5 г вуглеводів. Найкалорійнішим буде салат із майонезом. Варіант з оливковою олією або соєвим соусом стане більш дієтичним.
Цезар із куркою виступає цінним джерелом вітамінів групи B і легкозасвоюваного білка, який є в м'ясі. У складі страви багато кальцію, фосфору, магнію та молочнокислих бактерій, які присутні в сирі. Салат містить незамінні амінокислоти, а також вітамін E і жирні кислоти.
Корисні властивості та шкода салату Цезар із куркою
Салат Цезар із куркою, калорійність якого швидко втамовує голод, є чудовим доповненням до обіду, ситним перекусом. Він відмінно допомагає заповнити запаси енергії після фізичних навантажень. Білок у складі салату необхідний м'язам і нервовій системі. Вживання салату Цезар з куркою дає змогу знизити рівень шкідливого холестерину в крові та зміцнити імунітет.
Страву рекомендується вводити в раціон для профілактики тромбозу і хвороб серця. У Цезарі з куркою містяться мінерали, що зміцнюють скелет, тому такий салат корисно їсти в разі рахіту і вагітності, а також у період відновлення після переломів.
Розраховуючи харчову цінність Цезаря з куркою, калорії потрібно рахувати у всіх його складових інгредієнтах. Оскільки в складі салату є сухарики, він протипоказаний людям з алергією на глютен. Страву не рекомендується вживати за наявності зайвої ваги.
Рекомендації щодо приготування салату Цезар із куркою
Вибираючи для приготування ті чи інші інгредієнти, легко регулювати калорійність салату Цезар із куркою, отримуючи більш поживний або дієтичний варіант салату. Для страви можна використовувати готові сухарики або зробити їх самостійно, обсмаживши на сковорідці з рослинною олією нарізаний кубиками батон. Куряче філе обсмажують на окремій сковорідці з сіллю та спеціями, а потім нарізають невеликими шматочками.
Для заправки в чаші блендера збивають оливкову олію з сіллю, спеціями, гірчицею та подрібненим часником. Можна додати до соусу трохи тертого Пармезану, щоб надати йому густішої консистенції. Іноді в соус також додають сире куряче яйце. Перед цим його на кілька хвилин опускають у крутий окріп, щоб дезінфікувати. А потім додають у чашу блендера разом з іншими інгредієнтами заправки. На дно тарілки викладають порване листя салату Айсберг. На нього викладають шматочки курки, сухарики та нарізані скибочками свіжі томати. Салат заправляють приготованим соусом і посипають тертим Пармезаном.
Знаючи, скільки в Цезарі з куркою ккал, можна визначити оптимальний розмір разової порції. Страву їдять як самостійну закуску і як доповнення до гарячих других страв.


