Їжа
keyboard_arrow_right
М'ясо
keyboard_arrow_right
Минтай свіжий
Фото - Минтай свіжий

Минтай свіжий - калорійність

без термічної обробки
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
= {{getTotalWeight()}} г
edit Записати в раціон
Їжа
keyboard_arrow_right
М'ясо
keyboard_arrow_right
Минтай свіжий
Фото - Минтай свіжий
Минтай свіжий
Запиши кількість та одиницю
close
{{unitOption.title}} штука
edit Записати в раціон
{{data.foodstuff.energy}}70 ккал
Також {{data.foodstuff.energyAlt}}293 кДж ● Енергія
fiber_manual_record
Білки
{{data.foodstuff.protein}}18 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.protein | number: 0}} г
fiber_manual_record
Вуглеводи
{{data.foodstuff.carbohydrate}}0 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.carbohydrate | number: 0}} г
Цукор
-
fiber_manual_record
Жири
{{data.foodstuff.fat}}1 г
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fat | number: 0}} г
Насичені жирні кислоти
{{data.foodstuff.saturatedFattyAcid}} 0.3 г
Трансжирні кислоти
-
Мононенасичені
-
Поліненасичені
-
Холестерин
-
Волокна
-
Рекомендована добова норма споживання: {{calculated.fiber | number: 0}} г
Сіль
{{data.foodstuff.salt}} 0.25 г
Кальцій
{{data.foodstuff.calcium}} 45 мг
Натрій
{{data.foodstuff.sodium}} 0.1 г
Вода
-
PHE
{{data.foodstuff.phe}} 900 мг
{{calculated.percentage}}%
Від рекомендованої добової норми споживання
Більш точна оцінка щоденного споживання
Відредагуй свій профіль нижче та збережи
Жінка
Чоловік
Хочу
Cхуднути
Hабір м'язової маси
Бути в формі
Рік народження
Зріст
см
Вага
кг
Рівень активності
Сидячий спосіб життя
Легкі навантаження
Середні навантаження
Великі навантаження
Екстремальні навантаження
Не враховувати рівень активності
keyboard_arrow_down
Збережи свій профіль для 82 000 продуктів
keyboard_arrow_left
Назад
Заповни свій профіль
Цільова вага
кг
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
Цільову вагу можеш записати пізніше в застосунку.
warning {{targetWeightMessage}}
{{targetWeightMessageText}}
Створи свій обліковий запис
{{errors.message}}
Реєстрація через Facebook
mail
Реєстрація через e-mail
Реєструючись, ти погоджуєшся з нашими договірними умовами й умовами захисту персональних даних
Я хочу отримувати новини та пропозиції від Таблиці Калорійності з порадами щодо здорового способу життя
keyboard_arrow_left
Назад
Зареєструйся
E-mail
Пароль
visibility
Пароль повинен містити мін. 6 знаків!
{{errors.message}}
Зареєструйся
keyboard_arrow_left
Назад
Ми відправили тобі лист з підтвердженням!
Протягом декількох хвилин ти отримаєш лист з підтвердженням на електронну адресу. {{profile.email}}. В електронному листі натисни на кнопку "Завершити реєстрацію" та авторизуйся.
Увійти
keyboard_arrow_left
Назад
Вхід
E-mail
Пароль
visibility
{{errors.message}}
Увійти
Забув(-ла) пароль?
keyboard_arrow_left
Назад
Забув(-ла) пароль?
Запиши електронну адресу, яку ти вказав(-ла) під час реєстрації, і познач поле "Я не робот". Потім на твою електронну адресу буде надіслано новий пароль.
E-mail
Надіслати
keyboard_arrow_left
Назад
Надіслано
На твою електронну адресу було відправлено новий пароль!
Увійти
Найпопулярніше в категорії Риба та морепродукти
Склад поживних речовин
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Білки
{{dataChartPercent[0] | number:0}} %
fiber_manual_record Вуглеводи
{{dataChartPercent[1] | number:0}} %
fiber_manual_record Цукор
{{dataChartPercent[2] | number:0}} %
fiber_manual_record Жири
{{dataChartPercent[3] | number:0}} %
fiber_manual_record Насичені жирні кислоти
{{dataChartPercent[4] | number:0}} %
Преміум-користувачі не бачать рекламу
Містить...
Містить вітаміни
Вітамін Е Вітамін Е (токоферол)
Вітамін В1 Вітамін В1 (тіамін)
Вітамін В3 Вітамін В3 (ніацин, PP, ніацинамід, нікотинамід, нікотинова кислота)
Вітамін А Вітамін А
Вітамін В5 Вітамін В5 (пантотенол, пантотенова кислота)
Вітамін B6 Вітамін B6 (піридоксин)
Вітамін В2 Вітамін В2 (рибофлавін)
Вітамін С Вітамін С
Фолієва кислота Фолієва кислота (фолацин, фолієва кислота, вітамін В9)
Містить мінерали
Фосфор Фосфор
Марганець Марганець
Цинк Цинк
Натрій Натрій
Йод Йод
Фтор Фтор
Хром Хром
Молібден Молібден
Магній Магній
Кобальт Кобальт
Залізо Залізо
Мідь Мідь
Калій Калій
Кальцій Кальцій
Позитивний вплив на здоров'я
Нервова система Зміцнює нервову систему
Холестерин Покращує рівень холестерину
Рак Відповідна їжа для профілактики або лікування раку
Кров Робить позитивний вплив на кров
Імунітет Позитивно впливає на імунітет
Діти Особливо підходить для дітей
Мозок Підсилює мозкову активність
Сон Продукт сприяє хорошому сну
Цукровий діабет Продукт/страву рекомендують вживати діабетикам.
Вагітність Відповідне харчування для вагітних і годуючих жінок.
Гемоглобін Підвищує рівень гемоглобіну в крові
Зір Покращує зір
Шкіра Благотворно впливає на здоров'я шкіри
Кістки Допомагає в зростанні і відновленні кісток.
Зуби Позитивно впливає на зуби
Щитовидна залоза Відповідна їжа при проблемах з щитовидною залозою
Вага Відповідна їжа для зниження ваги
Негативний вплив на здоров'я
Зайва вага Погіршує стан (особливо в разі ожиріння)
Алергія Може викликати алергічні реакції
Детальніше про цей продукт


Хімічний склад і калорійність минтая

Морська риба відрізняється від річкової смаковими характеристиками та меншою кількістю кісток. А одним із найпопулярніших її видів виступає минтай. Він мешкає на глибині в кілька сотень метрів і любить холодні води, а довжина дорослої особини може досягати одного метра. Тушка минтая вкрита світло-сріблястою шкіркою з дрібною тонкою лускою. М'якоть риби забарвлена в білий колір і має ніжну консистенцію. Перед вживанням у їжу минтай потрібно піддавати термічній обробці. Приготована риба має приємний нейтральний смак і помірну соковитість. Минтай можна знайти в продажу в будь-яку пору року, а невисока ціна робить його популярним продуктом для повсякденного і святкового раціону.

Скільки калорій у минтаї? У свіжій рибі міститься всього 72 ккал на 100 г. У такій порції продукту буде майже 16 г білків і до 1 г жирів. Вуглеводів у філе минтая практично немає. Після кулінарної обробки харчова цінність риби змінюється. У 100 г відвареного продукту може міститися до 80 ккал. Найбільше калорій містить смажена риба - до 140 ккал на порцію в 100 г. Енергетичну цінність продукту можна знизити, якщо готувати його без олії, спецій і соусів.

Маючи порівняно невеликі калорії минтай відрізняється багатим хімічним складом. У ньому присутні вітаміни A, C, E і PP, а також велика кількість вітамінів групи В. Філе риби є джерелом мінеральних сполук - магнію, хлору, кальцію, цинку, сірки, йоду та інших елементів. Минтай містить фолієву кислоту і натуральний білок. Печінка риби є справжньою скарбницею жирних кислот. У складі продукту багато природних антиоксидантів.


Корисні властивості та шкода минтая

Минтай, калорійність якого порівняно невелика, здатний принести організму людини чималу користь. Високий вміст вітамінів і мінералів роблять рибу корисною для імунітету. Минтай рекомендується їсти для стабілізації рівня цукру в крові. Регулярне вживання риби стимулює мозкову діяльність і зміцнює пам'ять. Завдяки своїм дієтичним властивостям минтай може входити навіть у раціон дітей з віку 8 місяців. Відварену рибу рекомендується їсти і в похилому віці для профілактики хвороби Альцгеймера.

Риба минтай, калорійність якої в смаженому вигляді значно вища, відмінно втамовує відчуття голоду і надовго дарує відчуття ситості. Такий продукт корисно їсти після активних фізичних навантажень - він має насичений смак і дає змогу швидко поповнити запас енергії. Регулярне вживання минтая знижує ризик розвитку хвороб щитоподібної залози, зміцнює кістки і зуби, покращує стан шкірних покривів. А антиоксидантні властивості продукту дають змогу рекомендувати його в їжу для профілактики онкологічних захворювань. Минтай корисний під час вагітності, даючи організму жінки і дитини необхідні мінерали і вітаміни.

Незважаючи на те, скільки калорій у рибі минтай, зловживати нею не слід. За наявності зайвої ваги або запальних захворювань шлунка варто повністю виключити з меню смажену рибу. Минтай належить до категорії морських риб і протипоказаний людям з індивідуальною непереносимістю морепродуктів. В інших випадках продукт не має протипоказань і може регулярно вживатися в їжу.


Використання минтая в схудненні

Минтай, калорійність якого у відвареному вигляді мінімальна, часто входить у меню дієт для скидання зайвих кілограмів. Він містить речовини, які м'яко очищають організм від токсинів і прискорюють спалювання жирових відкладень. При схудненні рибу їдять без соусів і спецій, тому вона має мінімальну калорійність.

Навіть маючи порівняно невисоку харчову цінність, минтай добре втамовує відчуття голоду і дає організму білок для формування м'язів. Вживання риби під час дієти покращує настрій, забезпечує заряд бадьорості та сил. А універсальний смак продукту дає змогу з легкістю поєднувати минтай з іншими стравами дієтичного раціону.

Застосування минтая в кулінарії

Свіжу рибу можна варити, запікати в духовці та смажити. У процесі термічної обробки філе минтая може стати сухуватим. З цієї причини відварну і смажену рибу часто подають під різними соусами. Вони надають страві соковитості та цікавих смакових ноток. При використанні соусів калорійність риби минтай може збільшитися. У їжу також використовується ікра минтая, яка часто виступає складовим інгредієнтом закусок і бутербродів.

Філе минтая може виконувати роль начинки для пирогів, рулетів і несолодкої випічки. З риби готують котлети та зрази, додають її в начинку для равіолі. Смажений минтай є чудовим доповненням до овочевого гарніру, картопляного пюре або відвареного рису. За такого способу термічної обробки важливо не пересушити рибу, щоб вона залишалася соковитою. Скибочки минтая обсмажують на розігрітій олії по кілька хвилин з кожного боку до появи золотистої скоринки. Попередньо рибу потрібно обваляти в борошні. Ситними і смачними ласощами для повсякденного або святкового столу можуть стати минтай смажений у клярі з яйця і борошна.

Додаючи рибу до свого раціону, важливо враховувати калорії в минтаї за різних способів його кулінарної обробки. Їсти рибу краще в першій половині дня з періодичністю 2-3 рази на тиждень.

Продукт можеш записати в раціон.
Простий огляд категорій
Отримай кращий контроль над споживанням та витратою калорій.
Статистика на шляху до твоєї цільової ваги
Запиши свою цільову вагу і слідкуй за своїм прогресом.
Надихайся рецептами та раціонами
Розблокуй величезну базу даних продуктів харчування.
Розпочати сьогодні
Доступність:  Web iOS  і  Android
Понад 7 мільйонів користувачів
🇨🇿 🇸🇰 🇵🇱 🇭🇺 🇺🇦
Прекрасна програма, проста та зрозуміла для пересічної людини. Худнути просто.
Програма Топ. Нарешті, щось для загальне, практичне, швидке, розумне. Хвалю а головне ви безкоштовні. Важко повірити, що моя вага йде вниз ... Як просто взахваті.
Хороша сторінка. Вельми помічна проста та зрозуміла, рекомендую всім тим хто бориться з зайвою вагою та веде здоровий спосіб життя. А головне не потрібно ніяких дієт просто їсьте все що вам подобається. Таблиця Калорійності вам все компенсує.
keyboard_arrow_left
Прекрасна програма, проста та зрозуміла для пересічної людини. Худнути просто.
Програма Топ. Нарешті, щось для загальне, практичне, швидке, розумне. Хвалю а головне ви безкоштовні. Важко повірити, що моя вага йде вниз ... Як просто взахваті.
Хороша сторінка. Вельми помічна проста та зрозуміла, рекомендую всім тим хто бориться з зайвою вагою та веде здоровий спосіб життя. А головне не потрібно ніяких дієт просто їсьте все що вам подобається. Таблиця Калорійності вам все компенсує.
keyboard_arrow_right
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Dine4Fit
Таблиця Калорійності
čestina
slovenčina
українська
русский
polski
magyar
phone Завантажуй додаток
App
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
Таблиця Калорійності © 2025 Всі права захищені.
close
4.7
star star star star star_half
chat_bubble
125 512 Оцінка