Грибний крем-суп - калорійність


Хімічний склад і калорійність грибного крем супу
Характерною особливістю супів із грибами є їхній неповторний аромат і насичений смак. А одним із найпопулярніших варіантів страви є крем-суп. Існує безліч рецептів приготування цього супу, а в ролі головного інгредієнта найчастіше використовують свіжі печериці. Крім грибів до складу крем-супу входять молоко або вершки, вершкове масло і курячий бульйон. Можна також додати овочеву зажарку. Готовий крем-суп має однорідну кремову консистенцію і світло-бежевий колір, виділяє яскравий грибний аромат і має ніжний смак.
Скільки калорій у грибному крем-супі? Енергетична цінність 100 г супу залежить від доданих до нього інгредієнтів і може становити від 37 до 50 ккал. У зазначеній порції страви міститься близько 2 г білків, 2,5 г жирів і майже 6 г вуглеводів. Найнизькокалорійнішим буде суп, приготований зі свіжих печериць без обсмажування грибів та овочів. Якщо до складу страви входять лісові гриби, то харчова цінність буде трохи вищою. Найбільшу енергетичну цінність має крем-суп із сушених грибів, які були обсмажені на рослинній олії.
Грибний крем-суп, калорійність якого залежить від складових інгредієнтів, має багатий хімічний склад. У грибах міститься велика кількість цінних амінокислот і вітамінів групи B. У складі страви є вітаміни A, C і PP, міститься невеликий відсоток клітковини. У грибному супі присутні калій, йод, натрій, фосфор, кальцій, цинк, марганець та інші мінеральні сполуки.
Корисні властивості та шкода грибного крем супу
Грибний крем суп, калорійність якого можна регулювати використанням тих чи інших інгредієнтів, може принести людині велику користь. Багатий вітамінно-мінеральний склад супу робить його хорошою підтримкою для імунітету. Періодичне вживання крем-супу з грибів зміцнює пам'ять, стимулює роботу головного мозку і розумову активність, слугує хорошою профілактикою атеросклерозу. Страву рекомендується їсти для зміцнення волосся і нігтів, поліпшення зовнішнього вигляду шкіри та розгладження зморшок.
У грибному крем-супі містяться речовини, що відіграють важливу роль у процесах кровотворення. Страва допомагає підвищити еластичність стінок кровоносних судин, сприяє поліпшенню хімічного складу крові. Крем-суп із грибів покращує обмін речовин в організмі, підвищує опірність до вірусних і бактеріальних інфекцій, дає змогу запобігти захворюванням серця і судин.
Незважаючи на мінімальну калорійність грибного крем-супу, зловживати такою стравою не слід. У великих порціях страва викликає важкість у шлунку. У грибах міститься білок, який важко засвоюється організмом, тому крем-суп із грибів не рекомендується їсти занадто часто. Страва стимулює секрецію шлункового соку, тому протипоказана людям із хронічними захворюваннями органів травлення.
Рекомендації з приготування грибного крем супу
Навіть кулінар-початківець зможе без особливих зусиль зробити на своїй кухні грибний крем-суп, калорії якого залежатимуть від обраного рецепта страви. Насичений смак і аромат має страва, приготована зі свіжих печериць із додаванням вершків. Гриби потрібно ретельно промити, порізати дрібними шматочками та протушкувати на сковороді з додаванням вершкового масла і невеликої кількості борошна. Потім у сковорідку заливають курячий бульйон, додають сіль і спеції. Страву тушкують на помірному вогні до повної готовності грибів. Потім суп з'єднують із вершками і перебивають блендером до кремоподібної консистенції. Отриману масу прогрівають на повільному вогні, щоб подати суп гарячим. Тарілку зі стравою можна посипати рубаною зеленню.
У крем-суп із грибів також можна додати зажарку з цибулі та моркви. Овочі обсмажують разом із грибами або в окремій сковороді. Після цього всі інгредієнти з'єднують і перебивають блендером. Для більш рідкої консистенції супу рекомендується взяти замість вершків молоко.
Знаючи, скільки калорій у грибному крем-супі, можна легко розрахувати оптимальний розмір разової порції готового продукту.


